Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10
1
Internet algemeen / Re: Norton Security abonnement
« Laatste bericht door hinkiepinkie Gepost op Vandaag om 14:20:43 »
Ja, hoor !
2
Internet algemeen / Re: Norton Security abonnement
« Laatste bericht door Swake Gepost op Vandaag om 12:37:01 »
Ik heb nog een vraagje .
Als jij je Norton geïnstalleerd hebt , moest je het produkt registreren >> licentie voor een jaar .
Heb jij toen ook een klantenaccount aangemaakt  waar je kan op inloggen ?

https://be-nl.norton.com/?lsModal=1
3
Security nieuws / Erasmus MC lekt patiëntgegevens door e-mailblunder
« Laatste bericht door Swake Gepost op Vandaag om 09:46:43 »
Het Erasmus Medisch Centrum heeft gegevens van 46 jonge patiënten door een e-mailblunder gelekt, zo laat de organisatie op de eigen website weten. Het gaat om een nieuwsbrief van de afdeling Kinderinfectieziekten/Immunologie, die is verspreid in een besloten groep van ouders van patiënten en patiënten van 18 jaar en jonger. De mailadressen van de patiënten waren per abuis in de To-adressering terecht gekomen, in plaats van in het BCC-veld.
Het gaat in totaal om 58 e-mailadressen. "Er is sprake van een menselijke vergissing, waar de afdeling zich zeer bezwaard over voelt. Ze weten immers hoe gevoelig de privacy ligt. Dit had niet mogen gebeuren. Met de patiënten is dan ook direct nadat de fout aan het licht kwam, contact opgenomen met excuses", aldus het Erasmus MC. De organisatie stelt verder dat het draaiboek voor het verzenden van nieuwsbrieven is aangepast en er wordt overwogen om bij de lancering van de nieuwe website geen nieuwsbrieven meer van de afdeling per e-mail te versturen.
4
Security nieuws / Master password Firefox en Thunderbird eenvoudig te kraken
« Laatste bericht door Swake Gepost op Vandaag om 01:26:04 »
Het master password dat Firefox en Thunderbird gebruiken om opgeslagen wachtwoorden te beveiligen is eenvoudig te kraken, zo stelt Wladimir Palant, ontwikkelaar van de populaire adblocker Adblock Plus. Zowel Firefox als Thunderbird beschikken over een ingebouwde wachtwoordmanager.
De wachtwoordmananger slaat wachtwoorden van de gebruiker op, zodat hij die niet meer op websites of bij het inloggen op het e-mailaccount hoeft in te voeren. Om de opgeslagen wachtwoorden te beveiligen kan er een master password worden ingesteld. Dit master password moet worden ingegeven voordat de opgeslagen wachtwoorden zijn te gebruiken.
Palant keek naar de broncode van de wachtwoordmanager en ontdekte dat de betreffende functie het wachtwoord naar een encryptiesleutel omzet door een sha-1-hash te maken van een random salt en het master password. Met een snelle videokaart is het echter mogelijk om een groot aantal sha-1-hashes te berekenen. Volgens Palant kan een Nvidia GTX 1080 videokaart 8,5 miljard sha-1-hashes per seconde berekenen. "En mensen staan erom bekend dat ze zeer slecht zijn in het kiezen van sterke wachtwoorden", aldus de Adblock Plus-ontwikkelaar. Gemiddeld zou het volgend Palant een minuut duren om een master password te kraken.
Het feit dat het master password eenvoudig via een brute force-aanval is te kraken is echter al meer dan 9 jaar bekend, zo blijkt uit een melding op Bugzilla, het systeem waarmee Mozilla bugs in Firefox en Thunderbird bijhoudt. Naar aanleiding van de blogpost van Palant lijken de ontwikkelaars van Mozilla nu naar sterkere algoritmes te kijken om het master password tegen bruteforce-aanvallen te beschermen.
5
Security nieuws / Ernstig Pwn2Own-lek in Firefox binnen dag gepatcht
« Laatste bericht door Swake Gepost op Vandaag om 01:24:15 »
Mozilla heeft een ernstig lek in Firefox dat tijdens de Pwn2Own-wedstrijd werd gedemonstreerd binnen een dag gepatcht. Pwn2Own is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waarbij onderzoekers financieel worden beloond voor het demonstreren van zeroday-aanvallen op browsers en andere software.
De kwetsbaarheden worden vervolgens aan de betreffende leverancier gemeld, zodat die een update kan ontwikkelen. Op 15 maart demonstreerde onderzoeker Richard Zhu een aanval die misbruik van een onbekende Firefox-kwetsbaarheid maakte en waardoor het mogelijk was om het onderliggende Windows 10-systeem over te nemen. Voor zijn demonstratie ontving de onderzoeker 50.000 dollar.
Na te zijn ingelicht kwam Mozilla binnen een dag met een update voor Firefox. Het beveiligingslek bleek zich voor te doen bij het verwerken van Vorbis-audiodata. Hierdoor was het mogelijk om willekeurige code uit te voeren. Hetzelfde beveiligingslek bleek ook aanwezig te zijn in de libtremor-library. Firefox gebruikt deze softwarebibliotheek in plaats van de libvorbis-bibliotheek op Android- en ARM-platformen.
Gebruikers van Firefox kunnen upgraden naar Firefox 59.0.1 of Firefox ESR 52.7.2. Vanwege de Firefox-kwetsbaarheid zijn er ook nieuwe versies van Tor Browser en het privacy-besturingssysteem Tails verschenen. Naast Firefox werden tijdens Pwn2Own ook Apple Safari en Microsoft Edge gehackt, maar hiervoor zijn nog geen beveiligingsupdates verschenen.
6

  pppppssssttttt , lees eens goed >> Klik.  Wat een domme antwoorden lees ik daar zeg ! Ik hoop dat het eerste antwoord hij niet meende en maar voor de grap was !
Antwoord 2 is ook verkeerd !
  ppppppssssstttttt , ook niet voortvertellen hé . Als hij met de handen in het haar zit en niet weet , weet ik waar hij naar een oplossing gaat vragen , moest je eens weten waar hij dat gaat vragen . Swake komt vanonder geen kloek hoor , zoals ze dat hier bij ons zeggen .


Bij het vervangen van modem/router >> Modem only zal telenet zelf de modem configureren en activeren bij jou thuis of op afstand .

De telenet technieker zal de modem testen en met zijn telenet laptop de modem configureren wanneer hij thuiskomt.
En dan zijn er twee mogelijkheden .
1. Je installeert en configureert zelf je draadloos netwerk  (SSID) . Raadpleeg de handleiding van de router.
2. Je laat het (draadloos) netwerk installeren tegen betaling uitvoeren door de telenet technieker .
Je kan ook de ingebouwde router uitschakelen modem/router ,maar dan moet je ook het wifi signaal van de modem uitschakelen (deactiveren) in mijn telenet .
Op deze wijze kan de draadloze modem ook gebruikt worden als modem only met eigen draadloze router .

Zie je in je eigen router dan geen Telenet IP-adres?

Weet je wat ik zou gevraagd hebben omdat in de winkel beweerd werd dat de modem al geactiveerd was ?
Was de modem dan bij jou thuis al aangesloten of niet ?
7
Over alles en nog wat / Re: 10 voor taal
« Laatste bericht door Swake Gepost op Gisteren om 21:43:25 »
Vervoegingen van het werkwoord communiceren >> klik


Vroeger voor de telefoon en GSM uitgevonden werd communiceerde men met rooksignalen, lichtsignalen en morsecode .

Lees hier meer .
8
Over alles en nog wat / Re: Hoe kan ik een document digitaal ondertekenen
« Laatste bericht door Swake Gepost op Gisteren om 21:19:41 »
Download hier de software en lees hier meer hoe installeren.

Hoe de plugin installeren en activeren in Firefox ? Lees hier .
Voor chrome , lees hier .
Voor Internet explorer en Edge , lees hier .
9
 :)     pppppssssttttt , weet je wat ik zou proberen bij dit probleem >> klik

https://support.kaspersky.com/4162


Gebaseerd op Linux : Je moet het enkel maar weten  ;)   

En als je het verhaal goed leest is de PC besmet geraakt via een website , immobiëlen  misschien .
De eigenaar van de site op de hoogte brengen dat er mogelijk door hackers een besmette pagina werd toegevoegd aan de site voor kwaadaardige activiteiten ! Meldplicht zeker nog nooit van gehoord ??
Ja zulke dingen leer je in een opleiding security  ;)

pppppssssttttt , een geheimpje ik heb zo al eens meer dan 8000 foto's teruggehaald bij iemand , maar ga lekker niet zeggen met wat , ook gebaseerd op Linux. Effe zoeken naar pho......... Wie zoekt die vind , googlen maar  :D
10
Internet algemeen / Re: Norton Security abonnement
« Laatste bericht door Swake Gepost op Gisteren om 19:02:30 »
Daar kan ik geen juist antwoord op geven . Bij een nieuw product is dat van toepassing , of dit ook geld bij een verlenging weet ik niet . Misschien eens naar informeren .
https://www.vlaanderen.be/nl/werk/consumentenzaken/consumentenbescherming
Pagina's: [1] 2 3 4 5 6 7 8 9 10