Auteur Topic: Registersleutel niet meer verplicht voor Windows 7- en 8.1-updates  (gelezen 141 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Swake

  • Forum Admin
  • Komt hier zeer veel
  • **
  • Berichten: 1620
  • Geslacht: Man
Computers met Windows 7 en 8.1 hoeven niet meer over een specifieke registersleutel te beschikken om beveiligingsupdates te ontvangen, zo heeft Microsoft aangekondigd. Aanleiding voor de verplichte registersleutel was een compatibiliteitsprobleem met verschillende anti-virusproducten dat voor een blue screen of death kan (BSOD) zorgen.
Om deze problemen door incompatibele anti-virusproducten te stoppen werden de Microsoft-beveiligingsupdates van 3 januari en daarna alleen aangeboden aan systemen die over een compatibele virusscanner beschikten. Anti-virusleveranciers moesten hiervoor aan Microsoft bevestigen dat hun software compatibel met de beveiligingsupdates van januari en daarna was, wat door het toevoegen van een speciale registersleutel aan het Windows Register werd gedaan. In het geval de virusscanner deze registersleutel niet invoerde kregen gebruikers geen updates meer en waren zodoende kwetsbaar voor aanvallen.
Wanneer gebruikers geen virusscanner draaiden adviseerde Microsoft om de registersleutel handmatig in te voeren om de updates van januari en daarna te ontvangen. Maart 2018 besloot Microsoft om de verplichting voor Windows 10-systemen in te trekken en heeft dat nu ook voor Windows 7 en Windows 8.1 gedaan. "Deze aanpassing is doorgevoerd om gebruikersdata te beschermen", aldus Microsoft. Volgens StatCounter hebben beide besturingssystemen in Nederland een aandeel van totaal 34 procent.