Auteur Topic: Windows-expert adviseert uitschakelen automatische updates  (gelezen 192 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Swake

  • Forum Admin
  • Komt hier zeer veel
  • **
  • Berichten: 1620
  • Geslacht: Man
Windows-expert adviseert uitschakelen automatische updates
« Gepost op: 14 december 2017, 11:55:59 »
Vanwege verschillende problemen met updates de afgelopen maanden doen Windows-gebruikers er verstandig aan om de automatische updatefunctie van het besturingssysteem uit te schakelen, zo stelt Windows-expert Woody Leonhard, tevens auteur van verschillende "Windows For Dummies" boeken.

Morgen brengt Microsoft tijdens de laatste patchdinsdag van dit jaar weer allerlei beveiligingsupdates uit voor Windows, Office en andere software. Beveiligingsexperts adviseren om dergelijke updates altijd direct te installeren en dit bij voorkeur via de automatische updatefunctie te doen. Volgens Leonhard hebben gebruikers de beveiligingsupdates niet meteen nodig, tenzij het om een grote kwetsbaarheid gaat.

"Zoals ik al vaker heb gezegd is het verstandig om het installeren van Windows- en Office-updates uit te stellen totdat de grote bugs eerst zijn verhopen. Laat onbetaalde betatesters hun machine maar eerst opofferen", aldus Leonhard, die in zijn column voor Computerworld ook uitlegt hoe gebruikers de updates kunnen uitstellen. De Windows-expert benadrukt dat gebruikers de updates uiteindelijk wel moeten installeren, maar niet meteen. Het advies van Leonhard is risicovol. Zo werd een ernstig beveiligingslek in Microsoft Office dat Microsoft vorige maand patchte een aantal dagen na het uitkomen van de update al actief aangevallen.


Bron : security.nl